Туслах цэс
Хэрэглэгчийн булан
Нэвтрэх нэр
Нууц үг
 
Нууц үг сэргээх | Бүртгүүлэх
 
Аньс
2011/09/13
Манай орны ихэнх нутагт аньс 9-10-р сард бүрэн боловсорч дуусах бөгөөд түүнийг аньсны комбайн гэж нэрлэгддэг нэг талдаа ямааны самтай төсөөтэй шүднүүд бүхий сараар юмуу гараар түүдэг.Тэрээр С витамин маш их хэмжээгээр агуулдаг.
дэлгэрэнгүй
Алим
2011/09/13
С, В, В2, витамин, коротин , кали, төмөр, марганц, кальц, пектин зэрэг үнэт органик хүчил бодис агуулдаг бөгөөд илүүдэл өөхийг хайлуулах, бамбай булчирхай өвчлөх зэрэгт өдөрт 2 ширхэг алимыг нухаж шүүсийг нь ууна.
дэлгэрэнгүй
Үхрийн нүд
2011/09/13
С, В, РР , А витамин, төмөр, кали, нимбэг, алимын болон бусад органик хүчлүүдийг агуулдаг учраас чийгтэй байранд суудаг хүмүүс хэрэглэвэл чийг бамын өвчний улмаас биеэр бэржгэр улаан юм гарах, үе мөч нуруу бөөр өвдөх зэргээс хамгаална.
6-7 сард түүний залуу салааг хэрчиж жижиглээд цайны оронд уувал бие нозоорох, толгой эргэх зэргээс хамгаална.
дэлгэрэнгүй
Нэрс
2011/09/13
Манай оронд ургадаг хөх нэрс их хэмжээний марганц, С, В6 В2 витамин, каротин, пектин, чихэр, алим, сүүний хүчил агуулдаг.Түүний шүүсийг хоолойны ангинд хэрэглэнэ.(100 г жимсийг 50 мл буцалсан усанд хийж 300 мл болтол ширгээнэ).
дэлгэрэнгүй
Нохойн хошуу
2011/09/13
Үр жимсний дотроос С витамин, аскорбины хүчлийг хамгийн ихээр агуулна. Мөн В , К, Р, провитамин, А витамин агуулсан органик хүчил, пектин, эрдэс ба аргаах бодис агуулна.Түүнийг 9-р сард улайж эхэлж байх үед нь хураан сүүдэр газар хатааж бүтэн жилийн турш хэрэглэж болно.
дэлгэрэнгүй
Чацаргана
2011/09/13
Монгол, Түвдийн эмнэлэгт чацарганын тосыг хүний биеийн бодисын солилцоо алдагдах, цус алдах, элэг, уушиг, гэдэс дотрын өвчинд, жимсний шүүсийг чийг бамын өвчинд, ханиад, ядаргааны үед олон жилийн турш хэрэглэж ирэв. Чацарганын шүүсийг шахаж авсны дараа үлдсэн шахдасыг халааж нуруу, бөөрөндөө жин тавих зэргээр эрт дээр үеэс хэрэглэж ирсэн түүхтэй.
дэлгэрэнгүй
Төмс
2011/09/13
С, B1, В2, В6, РР витамин, хялбар шингэцтэй уураг, карахмал, кали агуулдаг, 900 ккал хүртэл өндөр ислэгтэй хоолны аль ч төрөлд хольцоо болгон хэрэглэхэд хүний биед ихээхэн ач тустай ургамал юмаа.
дэлгэрэнгүй
Байцаа
2011/09/13
С ,В , A , Р витамин, кали, уураг, хүчил агуулдаг дотор эрхтний шүүр гэж нэрлэгддэг ургамал. Хятад, Солонгос, зүүн өмнөд Азийн хүмүүс байцаа их хэрэглэдгээс элэг цөсний ямар нэгэн өвчнөөр бараг өвчилдөггүй. Тэд урт байцааг түүхий, болсон байдлаар өдөрт 300-400 г-ыг хэрэглэдэг.
дэлгэрэнгүй
Лууван
2011/09/13
А витаминыг хамгийн ихээр мөн иод, бор, кали, кальц, фосфор, төмөр, физиологийн идэвхт бодис агуулна.дэлгэрэнгүй
Улаан лууван
2011/09/13
Цусыг хүчилтөрөгчөөр баяжуулж элдэв нянгаас цэвэршүүлдэг учраас хоолондоо тогтмол хэрэглэвэл арьсны элдэв өвчин тусдаггүй, лууванг байнга хоол хүнсэндээ хэрэглэвэл нүдний хараа муудахгүй, хүүхдийн хоол хүнсэнд байнга оруулж өгвөл гэдэсний хорхойгоор өвчилдөггүй   зэрэг ач тустай. Улаан лууван нь ходоод гэдсэнд байгаа нянг устгана.
дэлгэрэнгүй
     
PMS.MN
Developed by: miniCMS™ v2
Web stats