Туслах цэс
Хэрэглэгчийн булан
Нэвтрэх нэр
Нууц үг
 
Нууц үг сэргээх | Бүртгүүлэх
 
Исгэж (давслаж) хадгалсан байцаа мөөгтэй шөл
800 г байцаа, 40-50 г хатаасан мөөг, 100 г шар лууван, 100 г бөөрөнхий сонгино, 100 г томатын зутан, яншуйны үндэс, 20 г улаан буудайн гурил, 50 г цөцгийн тос, 50 г цөцгий, ногоон яншуй, гоньд.
Хатаасан мөөгөө хүйтэн усанд хийж 10 минут байлгаж тэнийлгэж сайтар угааж цэвэрлээд 3-4 цаг усан дотор хөөтөл нь байлгана. Дараа нь мөөгөө уснаас гаргаж цэвэр усаар угаан усанд нь болтол нь чанана. Чанасан мөөгөө 3-4 давхар самбайд шүүн авна.Түүнийгээ бүрэн тэнийлгэж бага зэрэг модоор цохиж давтаад шарсны дараа жижигхэн хэрчиж тосондоо хийгээд алгуурхан хутгана Гурилаа бантангийн гурил мэт зуурч янзлаад өнгийг нь арай алдахааргүй болтол хайрна. Хайрч байхдаа шөлнөөсөө бага зэрэг цацна. Байцаатай шөлөндөө хийж буцалтал гал дээр байлгана Гурилынхаа нунтгийг хольж дээр нь зөөлөн шарсан шар лууван сонгино, яншуйны үндэс, томатын зутан зэргээ хийгээд амт ортол нь давс хийнэ Мөөгтэй шөлийг төмстэй хийж болох бөгөөд төмстэй хийвэл бантангийн гурилыг хийдэггүй. Буцалж бэлэн болсон ногооны мөөгтэй шөлийг таваглаж дээр нь цөцгий нэмнэ.


Үнэлэх
Нэвтрэнэ үү
Үнэлгээ (0)

Админы мэдээлэл



Сэтгэгдэл үлдээх
Нэр
Сэтгэгдэл
Өмнөх сэтгэгдлүүд »
     
PMS.MN
Developed by: miniCMS™ v2
Web stats