Туслах цэс
Хэрэглэгчийн булан
Нэвтрэх нэр
Нууц үг
 
Нууц үг сэргээх | Бүртгүүлэх
 
Дарс бэлтгэх арга
1970/01/01
Боловсорч гүйцсэн жимс, жимсгэнийг иш навчнаас нь салгаж авна. Цэвэрлэсэн жимс, жимсгэнийг жижиглэнэ. Их хэмжээний жимс, жимсгэнийг жижиглэгч ашиглан (үүнийг өөрсдөө амархан ийж болно) бага хэмжээний жимсийг махны машин, эсхүл модон торхонд хийж бяцална.
Алим, давжаа алим, лийрийг жижиглэн хэрчинэ. Чавга, интоор, усан үзэм, жүржийг доторх үрийнх нь ясыг няцлахгүйн тулд болгоомжтой нүднэ. Усан үзмийн үр нь дарсанд нялуун амт оруулдаг бол жүржийнх гашуун болгодог.
Жимс, жимсгэнийн жижиглэсэн бяцармагийг модон торх, паалантай буюу шилэн саванд савлаад базаж шахна. Зарим жимс, тухайлбал үхрийн нүд пектиний бодисоор (царцмаг, цэлцэгнүүр үүсгэгч бодис) баялаг байдаг тул жижиглэсэн бяцармагаас шүүсийг нь ялгаж авахад хүндрэл үүсгэдэг. Ийм жимсний бяцармагаас зөвхөн 25-30%-ийн шүүс ялган авч болно.
дэлгэрэнгүй
     
PMS.MN
Developed by: miniCMS™ v2
Web stats