Туслах цэс
Хэрэглэгчийн булан
Нэвтрэх нэр
Нууц үг
 
Нууц үг сэргээх | Бүртгүүлэх
 
Мөөгийг исгэж хадгалах
2011/09/13
Мөөгийг эсгэж дарахын тулд махлаг, залуу, хэт боловсроогүй хэсгийг сонгон авч ашиглах нь тохиромжтой. Хадгалахад өөр зүйлийн мөөгийг хооронд нь холихыг цээрлэх хэрэгтэй.
дэлгэрэнгүй
Мөөг дарах
2011/09/13
Өмнөхийн нэгэн адил хэт боловсроогүй, залуу, махлаг мөөгийг сонгож авна. Шинэ түүсэн мөөгийг элс, шороо, навч бусад хольцоос цэвэрлэж ойролцоо хэмжээгээр нь ялгана.
дэлгэрэнгүй
Мөөг хатаах
2011/09/13
Бүтнээр нь түүсэн, залуу, нягтавтар цагаан мөөг, тухайлбал монголчуудын талын цагаан хэмээн нэрлэдэг мөөгийг хатааж хадгалахад тохиромжтой.
дэлгэрэнгүй
Мөөг давслах
2011/09/13
Сархиагт төрлийн мөөгийг давсалж хадгалахад тохиромжтой. Мөөгийг давслах халуун ба хүйтэн хоёр арга байдаг.
Хүйтэн аргаар давслахдаа мөөгөө цэвэрлээд дараа нь хүйтэн усанд 2-3 хоног байлгана.
дэлгэрэнгүй
Мөөгний зутан
2011/09/13
Тал хээрийн цагаан, хусандай, хус, хөвдний мөөгийг сайтар цэвэрлэн угааж, хутгаар хэрчиж жижиглээд бага зэрэг давсалсан ус (1 кг мөөгөнд 100 мл ус, цайны 1 халбага давс, нимбэгийн 2 г хүчил)-тай паалантай саванд хийж зөөлөн гал дээр 30 минут чанана.
дэлгэрэнгүй
Мөөгийг хөлдөөж хадгалах
2011/09/13
Мөөгийг хөлдөөхийн өмнө бүрэн цэвэрлэж, угаагаад болтол нь чанана. Дараа нь хөргөөд, нийлэг цаасан уутанд хийж амыг нь боогоод зооринд оруулна.
дэлгэрэнгүй
     
PMS.MN
Developed by: miniCMS™ v2
Web stats