Туслах цэс
Хэрэглэгчийн булан
Нэвтрэх нэр
Нууц үг
 
Нууц үг сэргээх | Бүртгүүлэх
 
Алимын шүүсэнд улаан лооль дарж хадгалах
2011/09/13
Буцалсан усны ууранд ариутгасан гурван литрийн багтаамжтай шилэн саванд угааж цэвэрлээд хатаасан улаан лоолийг савлаж, буцламгай ус нэмээд, таглаж 15-20 минут байлгана.
дэлгэрэнгүй
Өргөст хэмхийг нөөшилж хадгалах
2011/09/13
Өргөст хэмхээ угаагаад сармисны хумснууд, ногоон гоньд (укроп), тонхууны навч урьдчилан хийсэн 3 литрийн шилэн саванд савлаад, буцламгай ус хийж таглан 30 минут байлгана.
дэлгэрэнгүй
Давсны шөлөнд байцаа дарах
2011/09/13
Бөөрөнхий байцааг цэвэрлэж бэлтгээд шилний амсраар орхуйц томоор хэрчиж хувинд хийнэ. Томоор хэрчигдсэн хэсгүүдийн дунд нь нарийн хэрчсэн байцаа, луувангийн холимгийг хавчуулж хувингаа дүүртэл үелүүлэн хийнэ.
дэлгэрэнгүй
Байцааг дангаар нь дарах
2011/09/13
Бөөрөнхий цагаан ба улаан байцааг  хэрчээд давстай хольж зөөлөн нухаж базна. Үүнийгээ шилэн саванд хийгээд хөргөсөн даршлуураа нэмж өгнө.
дэлгэрэнгүй
Улаан лооль дарах
2011/09/13
Дунд зэргийн хэмжээтэй, боловсорсон улаан лоолийг угааж цэвэрлээд шилэн саванд хийнэ. Даршлуурыг буцалгаж бэлтгээд шилэн савтай лооль руу хийнэ.
дэлгэрэнгүй
Ногооны холимгийг нөөшлөх
2011/09/13
Шинэ хураалтын өргөст хэмх, улаан лооль, Болгар чинжүүг сайн угаана. Улаан лооль, чинжүүг 4 хэсэг болгон хэрчих ба чинжүүний үрийг авч хаяна. Өргөст хэмхийг 2 см орчим зузаантай бөөрөнхий хэрчинэ.
дэлгэрэнгүй
Хүнсний ногооны холимог (салат) нөөшлөх
2011/09/13
Болгарын амттай чинжүүг хүйтэн усаар угааж, шилбэ, доторх үрээс салган дахин сайтар угаана. Лууван, бөөрөнхий сонгиныг арилгаж угаана.
дэлгэрэнгүй
Шар лууванг нөөшлөх
2011/09/13
Өвчин хортонд өртөөгүй, болц сайтай лууванг сонгон авч цэвэрлэсний дараа дугуйлж хэрчээд 2 хувийн давстай буцалмал усанд 5-6 минут байлгаж дутуу болгоно.
дэлгэрэнгүй
Сармисыг цуунд дарах
2011/09/13
Гадуур хальс, үндэсний үлдэгдлийг цэвэрлэхэд дан хумснууд болно. Түүнийгээ бүлээвтэр усаар сайтар угаагаад дарах шилэн савандаа хийж дээрээс нь уусмалаа нэмээд ариутгаж таглана.
дэлгэрэнгүй
Сонгиныг цуунд дарах
2011/09/13
Жижиг булцуутай юм уу төл сонгиныг сайтар цэвэрлээд халуун усанд 2-3 минут буцалгаж дутуу болгоно. Гал дээрээс авч хөргөсний дараа дарах савандаа хийж дээрээс нь уусмалаа нэмээд ариутгаж таглаад сэрүүн байранд хадгална.
дэлгэрэнгүй
     
PMS.MN
Developed by: miniCMS™ v2
Web stats