Туслах цэс
Хэрэглэгчийн булан
Нэвтрэх нэр
Нууц үг
 
Нууц үг сэргээх | Бүртгүүлэх
 
Жимс, жимсгэнийн дармал (компот) хийх ерөнхий арга
     Гэрийн нөхцөлд жимс, жимсгэнийн дармал бэлтгэхдээ байгалиас түүсэн юм уу таримал талбайгаас хурааж авсан жимс, жимсгэнийг савлахаас өмнө гүйцэтгэх ёстой боловсруулалтыг хийсний дараа халуун ус юм уу ууранд чанаж бэлтгэсэн 0.5,1.0, 2.0, 3.0 литрийн багтаамжтай шилэн саванд хийж дээрээс нь буцалсан ус нэмэн 10-15 минут байлгана. Дараа нь энэ усаа юүлэн дахин буцалсан ус хийж мөн 10-12 минут байлгана. Юүлсэн усаар жимсний шүүслэг бэлтгэх нь нэн тохиромжтой бөгөөд 1 литр усанд 250 эсхүл 300 гр элсэн чихэр хийж буцалган халуунаар нь жимстэй саванд хийнэ,
     Дармал бэлтгэхэд тошлой, давжаа алим, улаагана, үхрийн нүд, чацаргана, нэрс, бөөрөлзөгөнө, анис, цангис болон манай оронд ургадаг бусад жимс, жимсгэнийг ашиглах бүрэн боломжтой.
     Жимс, жимсгэнийн дармалын 45-60 хувийг өтгөн жимс, 55-40 хувийг жимсний чихэрлэг шүүс эзлэх ёстой.
Үнэлэх
Нэвтрэнэ үү
Үнэлгээ (0)

Админы мэдээлэл



Сэтгэгдэл үлдээх
Нэр
Сэтгэгдэл
Өмнөх сэтгэгдлүүд »
     
PMS.MN
Developed by: miniCMS™ v2
Web stats